8 d’abr. 2022

 


PROVA SORPRESA

 

 Cert dia, un professor entra a classe i els diu als seus alumnes que es preparin per a una prova sorpresa. Tots es posen nerviosos, espantats per l'examen que ve, mentre el professor lliura el full d'examen amb la part frontal cap avall, de manera que no veuen el que conté fins que ell ho expliqui.


Un cop acaba de repartir les fulles els demana que donin la volta a la fulla i vegin el contingut. Per a sorpresa de tots és un full en blanc que té al mig un punt negre.


Veient la cara de sorpresa de tots els alumnes, el professor els diu: «ara escriureu una redacció sobre el que esteu veient».


Tots els joves, confosos, es posen a pensar i comencen a escriure sobre allò que veuen.

 

Acabat el temps, el mestre recull les fulles, les col·loca al front de l'escriptori, i comença a llegir les redaccions en veu alta. Totes, sense excepció, fan referència al punt negre de diferents maneres.


Acabada la lectura, el professor els diu:


«Aquest examen no és per a nota, us pot servir com a lliçó de vida. Ningú no ha parlat del full en blanc, tots heu centrat l'atenció en el punt negre.


Això mateix passa a la nostra vida. Hi tenim un full en blanc sencer, per veure i aprofitar, però ens centrem en els punts negres.


La vida és un regal de la natura, ens és donada amb afecte i amor, sempre tenim sobrats motius per festejar, per la nostra família, pels nostres amics que ens donen suport, per la feina que ens dóna de menjar, pels miracles que ens succeeixen diàriament, i malgrat això insistim a mirar el punt negre, ja sigui el problema de salut que ens afecta, la manca de diners, la difícil relació amb un familiar, o la decepció amb un amic.


Els punts negres són mínims en comparació amb tot allò que diàriament tenim, però ells ocupen la nostra ment en tot moment».


Treu la teva atenció dels punts negres, aprofita cada moment i sigues feliç.

 

 

Assumpció Salat Bertran


 Podeu fer arribar els vostres comentaris a :  asalat@copc.cat

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada