4 de jul. 2017

Unes paraules...

És important com a punt de partida tenir molt clar que ser feliços, que fer-nos feliços a nosaltres mateixos és l’objectiu fonamental de la vida i aquell que és feliç té eines per poder ajudar a un altre. Com a conseqüència d’aquest primer aprenentatge, podrem assolir el segon objectiu que és el de poder tenir una convivència pacífica amb el nostre entorn, i això no vol dir només les persones que ens envolten.

Som éssers creadors, però no estem encara plens de saviesa i per això succeeixen dues coses: primera, que no som capaços de plasmar tots els nostres ideals com una creació, i la segona és que podem imaginar o idealitzar coses que no són realitzables per una raó ben senzilla, perquè s'oposen a les lleis de l'univers, unes lleis sobre les quals no hem estat educats. Si els nostres ideals s'oposen a les lleis de l'univers, per més que siguem creadors, i això és una realitat, no podem fer realitat el nostre ideal; si, en canvi, els nostres ideals estan alineats amb aquestes lleis, les creacions que anhelem les podrem materialitzar.

A la vida hi ha unes lleis superiors a la nostra voluntat i per això quan els nostres desitjos o ideals no van d´acord amb aquestes lleis, és impossible la creació, la materialització dels nostres desitjos, intencions o ideals. Aquestes lleis les podem intuir a nivell filosòfic i les podem verificar a nivell material, en les nostres vides i en les nostres creacions. Conèixer aquestes lleis i seguir-les ens col·loca en el saber fluir amb la vida, cosa que facilitarà que molts conflictes i patiments no se’ns manifestin.

Les solucions i les informacions de saviesa que ens ajudaran a sortir del nostre malestar existeixen, i si tenim ganes de veritat de trobar-les, l’univers sencer ben segur que confabularà a favor nostre per tal de poder-les trobar. Ara bé, per no perdre’ns entre les possibles informacions que podem rebre des de la psicologia o des de la filosofia o des de la religió, ens calen unes eines d’avaluació de la informació nova que estem adquirint, i aquestes eines són les que ens permetran poder saber si anem per bon camí o no. Per tant la nova informació, la saviesa o eines que busquem han de portar-nos al que anomenen uns indicadors o resultats, la nova informació de la que en som buscadors ens ha de portar a uns resultats observables i verificables, llavors sabrem que estem anant per bon camí. Quan els nostres pensaments, intencions i ideals siguin de saviesa, estaran alineats amb les lleis universals i a l’estar-ho és quan podrem veure indicadors o resultats que ens ho demostrin.

Assumpció Salat
Extracte del llibre “Omplir-se de saviesa” Ed Amat. 2017
Imatge 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada