17 de jul. 2017

Conferències a Catalunya sobre... Omplir-se de Saviesa!!!

Moltes gràcies a tots per la gran acollida que va tenir la xerrada i la festa a la Casa del llibre, el dia 4 de juliol!!! El cor ple de joia i agraïment!!!

Tornem-hi!!!

Barcelona
Em fa molta il·lusió convidar-vos a vosaltres i als amics que vulguin venir de part vostra a la festa i conferència sobre “Omplir-se de saviesa”. El dia 18 de juliol a les 19h a la llibreria ALIBRI, del carrer Balmes 23 de Barcelona.

Una tarda per gaudir d’una festa amb música i amb la presència de Groucho Marx, el mestre Arrigo Tomassi a l’acordió i una xerrada per inspirar el cor i la ment. Si us interessa el llibre, doncs molt bé, però el més important és poder trobar-nos i compartir.

Dedicar temps als pensaments inspiradors i estar en bona companyia, és molt important. Sovint les urgències a la vida no ens deixen temps pel que és realment important. Ho reflexionarem tots junts.

Podreu fer les preguntes que vulgueu.

I els que tingueu ganes de repetir, ja sabeu que la xerrada no serà pas igual!!!

Us espero!!!


I el dia 20 de juliol: Girona

El Dia 20 de juliol a les 19 hores a la Llibreria Geli (Carrer de l'Argenteria, 18, 17004 Girona).
 
Imatge 1


V
Unes paraules...

Definirem la saviesa com aquell estat en el qual l’ésser humà arriba a la comprensió, a entendre el món, entendre els altres i entendre’s a un mateix. Un estat que ens permet celebrar cada instant de la nostra vida amb plenitud. En certa manera, som com un receptacle que cal omplir i és responsabilitat nostra fer-ho.

Una vegada, un professor d’una prestigiosa universitat, molt res¬pectat i al mateix temps temut pel seus alumnes a causa del gran domini que manifestava en diversos temes i també pel seu caràcter autoritari, va viatjar al Japó per entrevistar-se amb un famós savi del qual li havien parlat molt bé, que vivia retirat en una modesta casa rural dedicat a l’estudi i a l’escriptura. El professor mostrava un caràcter arrogant i estava acostumat a tenir l’última paraula en tot i sovint desestimava les opinions dels altres, als quals intimi¬dava amb la seva immensa erudició i petulància. Quan el profes¬sor va arribar a la casa del savi, va començar a parlar sense parar del tema que havien de tractar en la visita. Citava frases de perso¬natges famosos, es referia als molts llibres que havia llegit sobre el tema i a les conferències que ell mateix havia impartit. El savi va aprofitar una pausa en el monòleg del professor per preguntar-li si volia una tassa de te, el professor va dir que sí i va continuar amb el seu discurs. Mentre el professor parlava, el savi va començar a omplir la tassa, a poc a poc, fins a arribar al cantell de la tassa. Quan hi va arribar, el savi no es va aturar, sinó que va afegir més te, amb tota la naturalitat del món, fent que el líquid vessés de la tassa i del plat que la sostenia. Tot això ho feia amb un somriure a la cara i com si no passés res. En un primer moment, el professor no es va adonar del que passava perquè estava massa entretingut parlant i parlant, fins que va exclamar:
— La tassa és plena! Ja no n’hi cap més!
— El mateix et passa a tu —va dir el savi amb tranquil·litat—, tu també estàs ple de tota la teva erudició, de tots els autors que cites, de totes les dades dels llibres que has llegit i de totes les teves creences i opinions pròpies. ¿Com podràs escoltar-me i aprendre alguna cosa que jo pugui ensenyar-te si no buides abans la tassa?

El professor va quedar impressionat per la lliçó que li acabava de donar el savi.

L’actitud que sovint tenim davant d’ensenyaments nous i diferents dels que pensem és, a vegades, la de la negació i, per tant, la inflexibilitat mental. En ocasions, pensem allò de “¿Què m’ha d’ensenyar, ara, aquest llibre o aquesta persona, jo ja sé de què va la vida, sé com funcionen les coses? Això és filosofia barata, quina manera d’enganyar-se i enganyar els altres!”. Aquesta actitud és tenir la tassa plena, de prejudicis i inflexibilitat mental. Com hem dit, una de les claus de la saviesa és el dubte, obrir-se a la nova infor¬mació, mirant de poder verificar-la en la pràctica. Llavors és quan els resultats ens diuen si la informació és certa o no.

La saviesa no és un conjunt d’idees o creences, sinó que hem d’en¬tendre per saviesa un conjunt d’idees que podem verificar, observar i constatar com funcionen, i portant-nos així a bons resultats en la nostra vida i en la dels altres. Idees, en definitiva, que ens ajudaran a comprendre’ns a nosaltres, als altres i també el món on vivim.

Cada ser humà manifesta en la seva vida un determinat nivell de saviesa i comprensió que li permet disposar d’unes eines, habilitats o coneixements que el porten realment a uns resultats de benestar i de felicitat.

Podem dir que una persona té un bon nivell de saviesa quan disposa i aplica aquestes eines amb èxit. A més a més, sap gaudir i estar en pau davant de tot allò que passa en la seva vida. En aquest sentit, podem avaluar en l’ésser humà dife¬rents nivells de saviesa en funció dels indicadors o resultats que l’individu demostri.

Per tant, els nivells de saviesa que manifestem cadascú de nosaltres no són pas qüestions subjectives, sinó que són perfectament observables, mesurables i millorables. Millorar i omplir-se de saviesa requereix per part nostra un compromís de voler fer-ho. Si existeix aquest compromís, la millora pot ser molt ràpida, només cal ser constants a l’hora d’aplicar en la vida.

Assumpció Salat
Extracte del llibre “Omplir-se de saviesa” Ed Amat. 2017
 
Imatge 2


V
Unes paraules II...

Hi ha llibres que són com una brúixola, aquest n'és un d'ells. Llibres per no perdre el Nord i ser una mica més feliços.

Omplir-se de saviesa de la Psicòloga Assumpció Salat

Audio de la Brúixola Emocional - Entrevista de Virgínia Villarroya a Assumpció Salat.
 
Imatge 3


V
Unes paraules III...

Bones vacances d'estiu!

Us desitgem passeu unes molt bones i merescudes vacances d'estiu!!!

Aquest mes de juliol i agost estem també a la vostra disposició en el correu electrònic: info@agape.cat.

Ens podeu escriure per qualsevol dubte, pregunta o reflexió.
 
Imatge 4


V
Enllaços

Imatge 5

Teràpia individual
L'objectiu de la teràpia ha de ser, donar-li a la persona els mitjans pels quals pugui resoldre els seus problemes...

Descarrega

Imatge 6

Teràpia de parella
Actualment les parelles s'allunyen, cada vegada més, de la família, de la comunitat i dels valors compartits...

Descarrega


V
Publicacions

Imatge 07

Podeu comprar les nostres publicacions a través de la nostra pàgina web, o bé adreçar-vos a una d'aquestes llibreries per a la seva adquisició:

Amazon.es
Web

Llibreria Alibri
c. Balmes, 26.
08007 – Barcelona.
Web

Llibreria Epsilon
c. Casanova, 82.
08011 – Barcelona.
Web

Llibreria Síntesis
c. Urgell, 68.
08011 – Barcelona.
Web

Llibreria La Placeta
c. Major, 20.
43750 – Flix.
Web

Llibreria El Cid
Pl. Joaquim Bau, 9.
43500 – Tortosa.
Web

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada