8 de març 2023

 

El conte del Geni

 

Un cop, a un home afortunat, se li va aparèixer un geni que li va oferir la possibilitat de concedir-li tres desitjos. 

Li va dir: «Pensa-t'ho bé, perquè es compliran… Després no tornaré a concedir-te res més».


Ple de goig, l'home va fer la seva primera petició sense pensar-s'ho dues vegades. Va demanar que morís la seva dona per poder casar-se amb una de millor. I la seva petició va ser immediatament atesa.
Però quan els amics i els familiars es van reunir per al funeral, i van començar a recordar les bones qualitats de la seva esposa difunta, l'home es va adonar que s'havia precipitat. Ara reconeixia que havia estat absolutament cec davant de les virtuts de la seva dona. 

 

Potser ja no seria possible trobar una dona tan bona com aquella, va pensar. De manera que va demanar al geni que tornés la vida a la seva dona difunta.


Ara només li quedava una petició per fer. Estava decidit a no cometre un nou error, perquè aquesta vegada no tindria cap possibilitat de poder esmenar-la.
 

Es va dedicar a demanar consell als altres. Alguns dels seus amics li van aconsellar que demanés la immortalitat. Però, tal com li van fer veure d'altres, de què servia la immortalitat si no tenia salut? I que servia la salut si no tenia diners? I que servien els diners si no tenia amics?


Passava el temps i no era capaç de determinar què era el que havia de demanar: vida, salut, riqueses, poder, amor…? Al final va suplicar al geni: «Si us plau, aconsella'm sobre què he de demanar». El geni va riure en veure la situació de desesperació del pobre home i li va dir:

“Demana ser capaç d'entendre tot el que t'ofereix la vida, sigui el que sigui, i d'acontentar-te amb això”.

 

Extret del llibre " Namasté. Una actitud davant la vida" d'Assumpció Salat

­

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada