10 de juny 2021

 

LA FIDELITAT

 

La fidelitat és una virtut important en l'ésser humà, és clau quan es tracta de la construcció de relacions estables i harmòniques.

Ser fidel amb els altres és molt important i és el pilar sobre el qual es construeix la lleialtat, un concepte més elevat i profund necessari en qualsevol tipus de relació que es basi en el respecte, la comprensió i el compromís.

El servei

L'ésser humà experimenta plenitud quan presta un gran servei a algú i l'ajuda a solucionar una situació difícil, de la qual sense el suport brindat no hagués pogut sortir.

Aquesta és l'expressió de l´amor i part del propòsit de vida de tots els éssers humans; servir els altres, donar-los suport en situacions difícils en les quals podem oferir unes eines  que li facilitin  a l´altre les coses, és aquesta  una acció sublim.

La fidelitat implica una connexió veritable i diàfana amb la vida, està estretament lligada a la lleialtat.

Aquesta paraula prové del latí "Fidelitas" i fa referència a servir a un propòsit, se la relaciona amb la capacitat del ser humà  de complir les promeses  i acords fets,, expressant així una virtut inherent.

Interferència

No obstant això, és una cosa en la qual cosa hem de ser curosos per no caure en errors que interfereixin la correspondència aliena, això pot ocórrer quan estem molt cansats o ocupats per prestar un ajut, però tot i així ho fem, o quan la persona pot fer les coses per si mateixa, però prefereix demanar ajuda per simple comoditat.

També es pot presentar en casos en què en una relació una de les persones dona més que l'altra, o en casos específics en els quals és millor fer una parada i  i reflexionar abans d'oferir-nos a donar un servei que pot convertir-se en una càrrega addicional a una sèrie de tasques quotidianes o activitats que no es poden posposar.

Cada vegada que algú ens demana ajuda, cal mirar amb quines possibilitats es compta i de ser escasses,  expressar-ho obertament per conservar un equilibri en la vida.

Donar als altres és summament satisfactori, però quan estem posant en perill la nostra salut, benestar, integritat personal o economia és moment de pensar bé abans de fer-ho.

Fidelitat personal

La fidelitat cap als altres és molt important i valuosa, sempre que no ens portem per davant la fidelitat a nosaltres mateixos.

Quan ens posem en segon pla i col·loquem per sobre de la nostra felicitat la dels altres, o deixem de costat aspectes importants per conservar la nostra integritat, ens estem traint a nosaltres mateixos, estem sent infidels, deslleials i fins i tot deshonestos amb la persona més important i valuosa de la nostra vida: Jo.

Aquesta acció no només lesiona l'autoestima i ens fa sentir poc valuosos, sinó que lentament es va perdent la perspectiva clara i equànim dels valors, on és imperant prestar un grandiós servei als altres, però, no denigrar-nos a nosaltres mateixos o aixafar els nostres drets.

Aprendre a dir "no" davant la sol·licitud d'ajuda d'altres persones en moments en què es fa necessari, és tan important com aprendre a servir incondicionalment, donant sempre el millor de nosaltres.

La saviesa consisteix a desenvolupar internament aquest equilibri; sent fidels amb nosaltres mateixos mantenim la nostra energia elevada. Així  enviem el missatge als altres que poden comptar amb nosaltres, però, de manera equilibrada i sana per a tothom.

La fidelitat a nosaltres mateixos és una acció d'amor, un regal que només podem donar-nos nosaltres i aquest exemple serà també un regal per al món.

Honra la teva energia, la teva fidelitat cap a tu mateix, els teus sentiments i estats d'ànim, pots dir "no" quan et sents guiat a fer-ho, sempre hi ha altres que ho poden fer per tu i de moltes formes diferents.

Assumpció Salat i Bertran 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada