21 de maig 2020

BUTLLETÍ  MAIG 2020


NORMALITZAR EL PATIMENT???

Aquests dies vaig rebre la reflexió d´una alumna que vull compartir amb tots vosaltres.
En la seva carta em deia:
 "Per últim, m​'agradaria fer una reflexió sobre el patiment. L'altre dia vaig fer una enquesta del Departament de Salut que avaluava el nivell de patiment durant aquests mesos de confinament. Gairebé totes les preguntes contenien la paraula "patiment" i normalitzaven el fet de tenir patiment durant aquests mesos.
L'altre dia també en un anunci a la televisió deien que és normal sentir por i tristesa durant aquests dies. Es podria resumir en la frase: "It's ok not to be ok". Aquesta frase, que aparentment no sembla dolenta i segur que està feta amb bona intenció, no creus que és contradictòria amb tot el que aprenem en aquest curs? “
Aquestes paraules em van fer pensar, ja que és veritat tots hem sentit i, a vegades de la mà de professionals de la psicologia, que és normal sentir-se desmotivats, desencisats, cansats.
La meva resposta és:
Nooooooo, no és cert, no és normal tenir patiment durant el confinament!!! Fals total.
Hem de ser conscients i adonar-nos com estem vivint en una societat que ens educa en les conductes reactives, ens diu que és normal sentir-nos víctimes d'unes circumstàncies externes que determinen els nostres estats d´ànim.
Pensem si us plau, res, absolutament res del que passa fóra en les nostres vides és la causa dels nostres patiments.
El problema el tenim dins, sí, dins nostre,  la nostra manera d'interpretar, valorar, jutjar les circumstàncies, fets o canvis de la vida.
Si us plau, obrim els ulls, siguem conscients que no som víctimes de res, ni de ningú. Hem de ser conscients d´aquests missatges i ser crítics amb ells, ja que sinó la nostra ment no acaba d’aclarir-se !!!
Si en els cursos i xerrades diem que sí, que volem arribar a la proactivitat, a la saviesa, a la qualitat personal i desprès ens deixem contaminar per aquests missatges que ens dona la societat .... no, no, no, això no ens ajuda a avançar !!!
Hem de saber analitzar i discernir entre tots els missatges que rebem, ja que sinó la nostra ment acaba contaminada d´informació errònia que no ens ajuda a millorar i avançar en el nostre procés evolutiu.
Us deixo aquesta reflexió per pensar i a la vegada us recordo que per les persones que els hi pugui interessar tenim el taller del dia 26 de maig, on parlarem de tot això i més.
Estem a la vostra disposició per rebre els vostres comentaris i preguntes.
Assumpció Salat

Podeu dirigir les vostres preguntes i comentaris al correu : asalat@copc.cat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada