27 de gen. 2020

BUTLLETÍ GENER 2020
Unes paraules...
 

COMENÇA UN NOU ANY

Comença un nou any i sovint tenim nous projectes i objectius, o potser alguns ja començats amb els quals treballem amb il·lusió i energia. És una cosa necessària i enriquidora, però, quan deixem que la nostra felicitat depengui de la consecució d'objectius molt concrets podem sentir frustració quan no els aconseguim. També podem sentir buit o desil·lusió quan finalment els aconseguim i apareix aquesta incòmoda pregunta, i ara què?

En canvi podem aprendre a viure els nostres projectes i objectius com a propòsits, un propòsit no té data de caducitat, no acaba mai, és incansable al fracàs i no s'afecta de l'èxit. És en definitiva un camí pel qual anem avançant i transitant.

Els propòsits en el fons són la intenció que ens mou en cadascuna de les nostres accions i projectes sense tenir la mira posada en obtenir resultats concrets en un termini de temps determinat. Els propòsits ens permeten fer una avaluació amb discerniment, sense judici. Ens permeten aprendre i canalitzar allò que cal millorar dins nostre.

Com més elevat és el nostre nivell de consciència més pur i perfecte és el nostre propòsit. Cada projecte, treball, relació, moviment de canvi, auto indagació, etc. sempre serà més eficient i enriquidor si és abordat des del propòsit que si els vivim com una fita a culminar.

Els objectius o fites concretes de les quals depenen la nostra felicitat i la nostra pau neixen de l'ego.

El propòsit, en canvi ens permet treballar, il·lusionar-nos, ser creatius, gaudir del que fem i ser a la vegada ser servidors dels altres amb el nostre exemple o actitud. Els propòsits neixen de un pensar i sentir des de la saviesa, no pas des de l´ego.

Per exemple un dels nostres propòsits a la vida ha de ser el ser feliços, ara bé farem això sense concretar com, quan o de quina manera, anirem aprofitant les oportunitats que ens presenta la vida per actuar de manera adequada i intel·ligent davant d´elles, mirant sempre de fer els canvis interiors que facin falta per arribar a aquests estats de pau i felicitat.

Que el 2020 sigui un any on avancem en els nostres propòsits.
 
Molt bon any nou!!!
 
Assumpció Salat i Bertran
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada