6 de jul. 2020

BUTLLETÍ  JULIOL 2020
L'ESCOLA DE LA VIDA
 
La vida és una escola i en aquesta escola venim nosaltres com alumnes a aprendre.

1)Tenim un propòsit: APRENDRE A ESTIMAR I ALLIBERAR- NOS DE LA POR
2)Les relacions humanes i els canvis que ens presenta la vida són la part de les pràctiques d´aprenentatge.
3) En aquest article explicarem com es fa l´avaluació.

En primer lloc tenim una experiència física amb alguna cosa: conflictes de relacions, problemes de salut, de recursos, d'adaptació al mitjà... Qüestions externes que produeixen resultats interns de confusió quan no sabem com gestionar-los.

En segon lloc l'experiència pràctica ens donarà una comprensió o enteniment dels fets. Des de l'intel·lecte, des de les nostres creences, podem pensar que era injusta, o que no era necessària, o que algú en té la culpa...

Comencem així a fer uns exercicis d´anàlisi intentant entendre els fets o la situació . Així arribem a entendre que la veritable causa del nostre problema és que no SABEM com afrontar i gestionar certes situacions o com crear situacions més satisfactòries a les nostres vides.

Seguim analitzant i arribem a unes conclusions, que poden ser encertades o no.

I finalment quan nosaltres ja creiem que hem entès alguna cosa, després d'uns quants exercicis d'experiència, llavors la vida genera una prova per a veure si de veritat ho hem entès. Si la passem, llavors significa que hem arribat a l'autèntica comprensió i no ens caldrà repetir l'exercici d'una nova experiència similar. El passar la prova ens permet arribar al punt que anomenem verificació.

Verifiquem que realment hem après i entès de l’experiència viscuda.

Si no passem la prova, llavors estem avaluant que creiem o pensàvem que ho havíem entès, però no era així, i el que toca és repetir la lliçó.

Per això moltes vegades a la vida tenim la vivència de que sembla que es repeteixen una i altra vegada les mateixes situacions amb diferents cares, però tot i la repetició ja no estem en el mateix punt, ja en sabem sempre una mica més que abans, i per tal que no es torni a repetir en un futur ens cal aprendre a pensar, sentir i actuar de diferent manera, ens cal un nou enteniment o comprensió que sigui més efectiu i ens porti a superar la nova prova.

Assumpció Salat Bertran

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada