6 de jul. 2020

ÀGUILA O ÀNEC?
 
Em disposava a agafar un taxi quan un taxista es va acostar. El primer que vaig notar va ser un taxi net i brillant. El xofer ben vestit, camisa blanca, corbata i pantalons ben planxats. El taxista va sortir i em va obrir la porta i em va dir:
- "Jo sóc Willy, el seu xofer. Mentre guardo la seva maleta m'agradaria que llegeixi en aquest cartró quina és la meva Missió.
Vaig llegir la targeta: "Missió de Willy, portar als meus clients al seu destí final de la manera més ràpida, segura i econòmica, brindant-li un ambient amigable".
Vaig quedar impactat! L'interior del taxi estava igual de net.
Willy em va dir:
- "Li agradaria un cafè? Tinc un termo amb cafè."
Fent broma li vaig dir:
- "No, prefereixo un refresc"
- "No hi ha problema, tinc una gelera amb refresc, aigua i suc".
També em va dir:
- "Si vol alguna cosa per llegir, tinc el diari d'avui i revistes"
Al començar el viatge, Willy em va dir:
- "Aquestes són les emissores de ràdio que tinc i la llista de cançons que toquen, si vol escoltar la ràdio". I com si això no fos massa, Willy em va preguntar si la temperatura de l'aire estava bé. Després em va avisar quina seria la millor ruta a destí i em va preguntar si estaria content de conversar amb ell o si preferia que no interrompés les meves meditacions.
Li vaig preguntar:
- "Sempre has atès als teus clients així?"
- "No, no sempre. Solament els dos últims anys.

Els meus primers anys portant el taxi els vaig gastar la major part de el temps queixant-me igual que la resta dels taxistes. Un dia vaig escoltar a un metge especialista en desenvolupament personal. Va escriure un llibre anomenat "El que tu ets fa la diferència." deia:
"Si tu et lleves al matí esperant tenir un mal dia, segur que ho tindràs. Deixa de queixar-te. Siguis diferent, no siguis un ànec, sigues un ÀGUILA!. Els ànecs només fan soroll i es queixen, les ÀGUILES s'eleven per sobre del grup. Jo estava tot el temps fent soroll i queixant-me, llavors vaig decidir canviar la meva actitud i ser un ÀGUILA. Vaig mirar altres taxis i xofers ... els taxis  alguns bruts, els xofers a vegades poc amigables i  clients descontents. Vaig decidir fer uns canvis. Quan els meus clients van respondre bé, vaig fer més canvis. El meu primer any d'ÀGUILA vaig duplicar els meus ingressos. Aquest any els quadruplico. Vostè ha tingut sort de prendre el meu taxi avui!.
 
Ja no estic a la parada de taxis. Els meus clients fan reserves a través del meu mòbil o deixen missatges. Si jo no puc li dic  un amic taxista ÀGUILA, fiable, perquè faci el servei ".
 
Willy era fenomenal, feia el servei d'una limusina a un taxi normal. Willy el taxista, va decidir deixar de fer soroll i queixar-com els ànecs i volar per sobre del grup com les àguiles. Tant se val si treballes en una oficina, en manteniment, ets mestre, un servidor públic, polític, executiu, empleat o professional. L'important no és el que fas sinó com ho fas, això és el que fa la diferència!
 
Et dediques a fer soroll i a queixar-te? o t'estàs elevant?
 
Recorda:
 
ÉS LA TEVA DECISIÓ I CADA COP TENS MENYS TEMPS PER CANVIAR. Només tu decideixes què vols ser !!! 
 
El comparteixo perquè és molt bona reflexió ...
 
 Assumpció Salat i Bertran
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada