30 de maig 2014TALLER DE DIAFROTERAPIA

Dia 18 de juny  de 17h a 21h
Dia 26 de juny de 17h a 21h

El pròxim mes de juny farem un taller intensiu de diafroterapia (reprogramació postural) de 4 hores de durada.    


Descripció del taller:

Mitigar mals de coll, espatlles i esquena a causa d'una postura inadequada estirant les cadenes musculars.

Dirigit tant a les persones que ja pateixen dolors d'esquena com a les que vulguin tenir més consciència del seu cos, per prevenir futures malalties.

Contingut del taller:

Exercicis per obtenir una postura correcta i una salut física mental i emocional equilibrada.

Exercicis per autoregular-nos en moments de tensió, estrès etc. en el dia a dia.

Per Sheila Clancy

ESTIU, ESTIU: L’ESTRÈS DE POSAR-SE EN FORMA

Cadascun és el seu propi cos, és la seva pròpia realitat, un cos que tenim per a tota una vida. Però, què sabem d’ell?

La nostra postura, expressió i emocions, estan tan interrelacionades que, a causa de la vida moderna, comencen a pertorbar-se des d'una primerenca edat.

Aquesta pertorbació (psicosomàtica) és més freqüent cada dia i es manifesta en forma de tics nerviosos, problemes respiratoris, angoixa, etc ..

Per posar remei, el que sovint fem és anar a un centre de "fitness", amb la intenció de millorar, sense adonar-nos que ens angoixem encara més. Doncs afegim major tensió al cos, a la nostra esquena, escurçant la seva musculatura; quan el que hauríem de fer és relaxar i estirar la musculatura per treure fora la tensió que tenim.

A més, un cop al gimnàs, ens esforcem a demostrar que estem en forma i en certa manera competim amb tots els que tenim al nostre voltant, sobretot ara que l'estiu ja es aquí.

Tots volem estar sense panxa, guapos, i llavors comencem a endurir les nostres abdominals. "Sobretot que no se'ns caigui res".

Però al cap d'un temps veiem que les coses poc han canviat. No ens assemblem als cossos "Danone" de la televisió.

Passades les vacances, tornarem a veure'ns “fofos” una altra vegada i començarem de nou a enfortir el que ja és massa fort. Llavors, una mica "més de canya", entrant en un cercle viciós.

Ara lector, atura’t i observa't, en aquest precís instant. NO! No et moguis! És una reacció automàtica per evitar el moment present. Si has estat capaç de no moure't, potser trobis el coll i/o la mandíbula tensos, o la respiració molt feble. El “adonar-se” del que tenim és imprescindible, ja que només es pot canviar el que es coneix.

No serà que, per tenir un cos sense panxa, el millor és una bona postura, eliminar les tensions i relaxar-se? Així doncs, abans d'anar a un gimnàs, hauríem de fer un replantejament i adquirir: una intel·ligència muscular, sensorial i respiratòria, elements bàsics per a un ús més eficient del nostre propi cos.

Per Sheila Clancy. Especialista en posturologia i Diafreoteràpia
Contactar per correu electrònic: shclancy@gmail.com

Dia 18 de juny  de 17h a 21h
Dia 26 de juny de 17h a 21h

Cap comentari:

Publica un comentari