6 d’abr. 2016

V
Unes paraules ...

Quan a la vida no obtenim els resultats satisfactoris, agradables i harmoniosos que ens agradaria obtenir... potser cal fer-nos una pregunta:

És que potser no sabem com fer-ho?

Al voltant nostre veiem persones a les que la vida els hi va bé, els funciona, "viuen amb estrella" i altres que sembla que més aviat "viuen estrellats".

Si a la vida les coses no ens funcionen, podria ser degut això a la nostra manera de pensar, parlar i actuar? La pregunta té molta lògica.

Podria això voler dir que la nostra manera de pensar, parlar i actuar és errada o equivocada quan obtenim resultats insatisfactoris?

Quan un enginyer pensa i actua seguint les lleis de l’enginyeria el pont que construeix s’aguanta i no cau. Quan un mecànic segueix les lleis de la mecànica el cotxe que desmunta i torna a muntar funciona, si això no passa diem que el mecànic o el enginyer no pensen ni actuen d’acord amb les lleis de la enginyeria o de la mecànica.

Podria ser que a la vida hi hagi unes veritats o lleis que si les seguim la nostra vida funciona o funcioni millor?. Com en el cas del pont, o del cotxe.

La vida es mou dins d’un ordre perfecte i matemàtic, i el nostre repte en aquesta existència humana és entendre aquest ordre i aquesta matemàtica de la vida. No és pas una tasca fàcil, i molt sovint tampoc és fàcil estar d’acord amb aquesta idea de l’ordre perfecte.

Repassem el que han dit els grans savis de la història humana, com el mateix Albert Einstein. Una vegada, Einstein va dir que la decisió més important que ha de prendre un ésser humà en aquesta vida és acceptar si vivim en un univers amigable i que ens dona suport o en un univers hostil que va contra nosaltres.

Un altra ment privilegiada, la de Max Planck, premi Nobel de física pel seu estudi dem l’àtom i considerat, junt amb Einstein, una de les ments científiques més grans del planeta, ho va demostrar, ho va verificar, ho va comprovar...res del que deia es basava en idees que no pogués demostrar. En rebre el premi Nobel va dir aquestes paraules:

“Com a home que ha dedicat tota la vida a l’estudi de la ciència i de la matèria, els puc dir que, com a resultat de la meva investigació, la matèria com a tal no existeix. Tota matèria s’origina i existeix gràcies a una força que porta la partícula d’un àtom a vibrar i la manté juntament amb aquest diminut sistema solar que és l’àtom. Hauríem d’assumir que, darrere d’aquesta força, hi ha una ment conscient i intel·ligent. Aquesta ment és la matriu de tota matèria”.

Dins d’aquest ordre matemàtic hi ha unes lleis, la ciència les està descobrint, la llei de la gravetat, les lleis de la termodinàmica, etc, etc... Ara bé hi ha altres lleis més subtils, que potser encara la ciència no ens en parla clarament, però si que hi ha molts pensadors i autors que parlen d’elles d’una o altra manera i així l’expressió FLUIR amb la vida o l’ordre de la vida no ens sona tant estranya.

Entre les lleis de la vida hi ha una i de principal que és la llei de l´evolució. És a dir com a sers humans estem aquí vivint la vida per evolucionar i per créixer i per desenvolupar les nostres potencialitats, si això no ho fem, i ens quedem aturats, amb pensaments tals com:

Jo sóc així, jo no puc canviar, jo no en sé...etc. Aquests pensaments van en contra de la llei d’evolució i això a la llarga ens portarà dificultats i problemes.

Seria interessant des d’aquesta llei veure la vida com una escola que ens planteja a cada un de nosaltres un pla pedagògic un pla, on es presenten unes lliçons o situacions , per tal que aprenguem d’elles, si això no sabem com fer-ho, la vida és complica.

Les lliçons que venim aprendre a la vida són en el fons comunes a tots els essers humans, el que canvia és l’escenari, el com, el teatre, l’entorn en el que aprenem aquestes lliçons.

Venim aprendre a:
  • Ser feliços per nosaltres mateixos.
  • A respectar el procés i el camí i la forma de pensar, creure i actuar de cada ser humà que hi ha en el nostre entorn de vida.
  • I a servir (estimar) donar el millor de nosaltres en cada situació que ens plantegi la vida, en cada entrenament.
Hi ha un altra llei que és la llei de la correspondència, aquesta llei l’explica molt bé Anie Marquier en el seu llibre El poder de Elegir, amb el nom del principi d’atracció-responsabilitat-acció. És el mateix.

Segons aquesta llei cada ser humà viu les experiències i situacions corresponents i adequades pel seu desenvolupament i evolució.
Ara bé, poc són els éssers humans que saben o sabem veure la vida amb aquest perspectiva o segons aquestes dues lleis.

El nom que li donem a aquestes lleis no té massa importància, cada autor o cada científic ho ah anomenat de diferents maneres, però tots intuïm que a la vida hi ha quelcom, un ordre que si el sabem seguir i fluim amb ell les coses es posen més fàcils i sinó el seguim les coses es compliquen molt i molt.

Assumpció Salat i Bertran
Imatge 1

Us deixem una foto de la xerrada que sota el títol de “Viure amb estrella o viure estrellat”es va fer recentment al Departament d’Agricultura a Barcelona. Dona gust veure com cada vegada més i més persones s’interessen per aquests continguts de millora d’actituds davant de la vida.

Moltes gràcies al Departament d’Agricultura per la seva confiança en la nostra feina.
Imatge 1

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada