4 de des. 2015

Unes paraules II ...

Aquello que no eres capaz de aceptar es la única causa de tu sufrimiento. Sufres porque no aceptas lo que te va ocurriendo a lo largo de la vida y porque tu ego te hace creer que puedes cambiar la realidad externa para adecuarla a tus propios deseos y necesidades egocéntricas. Pero la verdad es que lo único que sí puedes cambiar es la interpretación que haces de los acontecimientos en sí, conociendo y comprendiendo cómo funciona tu mente. Si tu interpretación del hecho te reporta sufrimiento es que actúas desde la ignorancia; si te deja paz interior o te trae armonía y satisfacción no cabe duda de que actúas desde la sabiduría. Ante el sufrimiento, el miedo, la tristeza o la angustia hazte una simple pregunta: ¿qué es lo que no estoy aceptando? La respuesta te hará comprender que la limitación que origina todas estas desagradables reacciones está en tu propia mente y no en ninguna otra parte. En realidad nadie puede hacerte daño: tu ego es el que te hace reaccionar automática y negativamente ante lo que te sucede, te dicen o te hacen. Tu ego es el único responsable de tu malestar interior, por mucho que te esfuerces en buscar culpables fuera de ti mismo. Cuando compruebas la veracidad de estas afirmaciones a través de tu experiencia personal, dejas de intentar cambiar la realidad externa para acomodarla a las exigencias de tu ego y comienzas a trabajar sobre tu realidad interna para aprender a aceptarla tal como es. A partir de entonces comprendes que has venido al mundo a aprender a ser feliz por ti mismo y a aceptar y amar a los demás tal como son. Éste es el llamado camino espiritual.

G. Schmedling

Reflexions sobre el text per Assumpció Salat

L'acceptació és una de les eines que tenim per aplicar enfront de qualsevol situació de vida. Una eina poderosa. Quan parlem d'acceptació estem dient que l'estudi d’aquesta eina ens ajuda a produir el que semblen miracles, és una saviesa, és saber exactament el que fem, perquè ho fem, com ho fem i per a què ho fem. La idea està en desenvolupar la saviesa dins nostre per obtenir així els resultats que esperem obtenir.

La saviesa és realment molt senzilla, perquè la vida i els seus processos en els fons són molt senzills. La seva comprensió per a nosaltres és la que de vegades té un nivell de complexitat en la mesura que la nostra ignorància, conceptes previs o prejudicis, s'interposen i no ens deixen veure i entendre com funciona la vida.

L’ego és el conjunt de creences equivocades i pensaments equivocats sobre nosaltres, sobre els altres i sobre la vida.

Quan som capaços de netejar aquest ego amb totes les seves limitacions mentals és quan entrem de veritat en un estat d’acceptació, que no vol pas dir resignació ( això és ego), i és aquest estat savi i intel·ligent el que fa que puguem manifestar un resultats molt satisfactoris en les nostres vides.

Necessitem d’una actitud interna compromesa amb l’aprenentatge, d’una actitud amb ganes de començar a acceptar una realitat verificable per cadascun de nosaltres, realitat que si permetem que la nostra ment l'accepti, ens allibera definitivament de tot patiment. En alliberar la nostra ment de tot patiment es produeix una màgia i la màgia és que en nosaltres apareix l'estat de pau permanent.

L'estat de pau permanent dóna un resultat extraordinari en el nostre interior, permet que l'energia vital augmenti. Els patiments, les angoixes, i els conflictes interns que ens consumeixen l’energia deixen de fer-ho. Així, aquesta energia s'acumula i en acumular-se entra a activar les facultats superiors que existeixen en les nostres ments, aquest, és el secret dels mestres de saviesa.

Cap comentari:

Publica un comentari