27 de març 2020

Unes paraules I
 
Amics, espero i desitjo que estigueu molt bé, dins de tot el que ens està passant com a humanitat.

La veritat és que la prova no és fàcil.

Sempre m´heu sentit a dir en els cursos i conferències que la vida és una escola i que nosaltres som els alumnes que venim a aquest món a aprendre. A desenvolupar les nostres potencialitats, a manifestar i a fer que puguin créixer aquelles llavors que hi ha dins nostre.
En una escola sempre hi ha lliçons a integrar i a superar, algunes més fàcils que 
d´altres.
Aquesta vegada ens n’està tocant una de les difícils, una lliçó que ens posa a prova a molts nivells, posa a prova la nostra paciència, la nostra constància, la nostra solidaritat, les nostres actituds i per sobre de tot la nostra salut.
Per tant, siguem valents, mantenim de la millor manera possible el nostre ànim, pensant  que això és un entrenament del qual ens en sortirem i en sortirem més reforçats i més savis encara.
Jo entenc que hi ha lliçons i entrenaments pels quals no ens agradaria haver de passar, però com a bons alumnes que som de l´escola de la vida, aquesta situació també posa a prova la nostra confiança.
Hem de confiar, en que si això està passant, és per una raó, una raó que d'entrada potser no entenem. Ara bé, la raó és sempre per créixer i per aprendre. Tot el que ens passa ens fa treballar per tal de  poder arribar a manifestar una millor versió de nosaltres mateixos.

Aquesta situació posa a prova la nostra vulnerabilitat emocional, hem d'observar com es posen en marxa les nostres pors, com ens venen al cap pensaments de desconfiança cap a la vida i cap al futur. Tot aquest tipus de pensaments són els que hem de mirar d'evitar de totes, totes. El que està passant, si està passant és aquesta oportunitat per millorar que ben segur ens portarà a un punt d'arribada millor que el de partida.

Albert Einstein, un dels científics més reconeguts de tots els temps, tenia una entesa sobre les lleis de l'Univers superior a la de molts de nosaltres.
Era un geni de la física però també un savi de la vida. I és en una de les seves frases cèlebres que parla sobre aquesta actitud de vida. Aquesta frase és:
"La decisió més important que prenem en la nostra vida és la de creure que vivim en un univers amigable o bé hostil".

És una creença, però  crea la diferència dins nostre.
Confiem que encara que no ho entenguem tot el que ens està passant és quelcom amigable, que té una raó de ser, que confabula a favor nostre.
Si tenim aquest pensament ben present dins nostre, ben segur ens serà de gran ajuda.

Com sempre hem dit també en els cursos, la clau no està mai en el que passa, sinó en la manera com interpretem el que passa i en la resposta que hi donem. Si som capaços d´interpretar-ho mentalment com quelcom amigable, ens sentirem millor i donarem millors respostes.

Aquesta visió, ens porta a no entrar en la lluita, no veure el que passa com quelcom amb el que hem de lluitar, res de tot això, el pensament més adequat és veure-ho com una cosa de la qual hem d’aprendre i en aquests moments ser capaços de donar-li la millor resposta possible.
 
Deixar l'agressió, la lluita i deixar la defensa ens va convertint en veritables éssers humans. Deixem de ser reactius i de sentir-nos víctimes i passem a les accions de saviesa, a les respostes davant de la realitat externa que ens converteixen en millors éssers humans. 

Fer aquests passos en el nostre interior i exterior, és el que li dona un veritable sentit a les nostres vides.

Assumpció Salat

Podeu dirigir les vostres preguntes i comentaris al correu : asalat@copc.cat
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada