8 de gen. 2019Unes paraules...

UN ANY NOU!!!

Comença un nou any, un nou any ple de reptes, lliçons i oportunitats per aprendre, per créixer i per avançar com a alumnes en aquesta escola de vida en el planeta Terra.
Saber veure que tot el que ens passa i ens passarà són oportunitats per aprendre i no pas mala sort, desgràcies o injustícies és la clau per enfocar-nos de manera adequada davant de l'any nou que comença.

Quan aprenem a veure la vida i tot el que hi succeeix com a oportunitats per poder fer canvis dins nostre, per desfer-nos de segons quines creences o limitacions mentals, per ser flexibles i obrir-nos a noves idees, a nous punts de vista, a noves maneres de pensar que ens facin sortir dels nostres clixés mentals, llavors comencem a transitar el camí del canvi, el camí de la millora i del creixement interior.

Per fer tot això no estem pas sols, tenim molta ajuda: llibres, persones, esdeveniments, amics, mitjans de comunicació, etc. Ens cal, però, saber discernir, saber veure on és el camí o la informació que de veritat ens ajudarà a avançar, a millorar. Per tal de poder fer això hi ha una bona manera de fer-ho que és la de demanar AJUDA. Per demanar ajuda ens cal quedar-nos en silenci i, com si féssim una oració interna dins nostre, de tot cor demanem a la vida poder veure clarament què és el millor que podem fer per respondre de manera intel·ligent al reptes que ens planteja. I les respostes venen, els senyals es presenten, les guies hi són, sols fa falta deixar enrere els nostres prejudicis, les nostres pors; obrir-nos a rebre i a dir sí a aquells senyals que tenim davant nostre.

L'altre dia, un bon amic m'explicava que tenia uns reptes importants a casa amb la seva família. Ell es plantejava si el millor que podia fer era deixar la seva feina actual, que comportava el fet de viatjar molt i passar moltes hores fora de casa, per poder així quedar-se al costat de la família. No era una decisió gens fàcil per a ell.

Li vaig aconsellar aquest silenci, aquest demanar ajuda per veure clar quina era la millor opció a seguir, però que això ho fes sense expectativa, amb una ment oberta i a la vegada expectant davant dels senyals que sens dubte li donaria la vida.

Al cap de pocs dies, me'l torno a trobar i em diu que havia pensat i practicat el que li havia suggerit que fes i, ves per on, ja ho tenia tot molt clar. Li vaig preguntar què havia passat i em va explicar que al cap de pocs dies, a través d'un amic, li havien ofert una altra feina que li permetia estar a prop de casa, de la seva família i que no hauria de viatjar. Ja havia dit que sí i ben aviat començava en el nou lloc de treball.

Per tant, el més savi moltes vegades és deixar les nostres expectatives, els nostres ideals, els nostres desitjos i obrir-nos al que la vida ens porta. En el fons és com un dir SÍ a la vida, i no pas un SÍ al que jo vull o al que crec com han de ser les coses.

Us desitjo i us desitgem que tinguem tots una ment oberta, flexible, amb molt discerniment per saber veure clar què és el millor que podem fer davant de totes les noves lliçons i reptes que el 2019 ens portarà a tots.

Estem a la vostra disposició, pel que calgui.

I esperem poder seguir compartint i aprenent junts.

Molt bon any nou!!!

Assumpció Salat i equip Àgape.


Cap comentari:

Publica un comentari