9 de des. 2016

Unes paraules I ...

Imatge 1

El Nadal i el naixement de Jesús, és un símbol. Un símbol que representa el despertar de la consciència i de les virtuts dins nostre.

Al voltant d’aquest nen que es comença a manifestar en el nostre interior, hi ha uns reis mags postrats davant d'ell; així les nostres emocions, els nostres sentiments i els nostres pensaments queden també postrats davant de la saviesa que comença a despertar dins nostre.

Per que aquest nen ple de virtuts desperti en el nostre interior, hem de fer un treball que no podem delegar i a la vegada no podem eludir. Viure la vida i afrontar amb intel·ligència cada una de les circumstàncies i fets que ella em presenta és el nostre treball.

De manera més conscient o més inconscient les nostres vides són un camí i un procés de desenvolupament de consciència. Per fer això disposem d’unes eines, o uns instruments, el nostre cos, la nostra ment i les nostres emocions.

Els tres reis adoren i li porten al nen uns regals, l’or que representa la comprensió mental, aquella que anem adquirint gràcies a les experiències de la vida; l’encens que representa la part emocional i sentimental, aquella que s’encén i s’apaga segons siguin les circumstàncies del nostre entorn i la mirra que representa al terra, el cos físic.

Or, encens i mirra s’ofereixen al nen, per tal que sigui ell qui els dirigeixi i els utilitzi de la manera que cregui més convenient.

El naixement de Jesús, és una simbologia que ens recorda la nostra divinitat, la consciència divina que som nosaltres. Una consciència que ha de despertar.

Gràcies a la vida i a les experiències arribarem al nostre Nadal, al nostre despertar, al nostre naixement. Un naixement diferent, un naixement en l’esperit, en la consciència.

El Nadal és un temps per poder reflexionar, per fer-nos cada vegada més i més responsables del que ens passa, un temps per deixar de ser víctimes, per deixar de buscar culpables i també per no culpabilitzar-nos a nosaltres de res del que ens passa. Un temps per recordar que necessitem aprendre, que necessitem millorar, que necessitem créixer en comprensió i saviesa per gestionar millor les nostres vides.

Assumpció Salat i Bertran

Molt bones FESTES DE NADAL i millor 2017!!!

Us ho desitja tot l’equip d'Àgape.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada