15 de juny 2016


V
Unes paraules I ...

Para compartir y pensar...

'La Rueda del Hámster'. Programa 94. El problema del victimismo.

Aunque no siempre nos demos cuenta, en ocasiones vamos de víctimas por la vida. A veces, entonamos el pobre de mí durante demasiado tiempo, o le contamos las penas al primero que pone una oreja. También puede que nos justifiquemos en fracasos anteriores para no dar pasos en el presente.

Culpamos a otros o a la suerte de nuestros tropiezos, no encajamos bien las críticas. Puede que hasta se lleguen a justificar conductas agresivas.

En cualquiera de los casos, estamos poniéndonos en la situación de víctimas.

Hay una cara del victimismo que es manipulador. Se trata de una estrategia en la que nos sentimos cómodos y que, por supuesto, está en las antípodas de la responsabilidad.

Puede que hayamos vivido una situación difícil, injusta o traumática. No obstante, es un error convertir esto en nuestra carta de presentación o en un lamento eterno.

Quien ejerce el victimismo deja a los que le rodean en una situación incómoda, pues los convierte en culpables erróneos de su mal.

Resguardarse en la compasión ajena, lejos de empoderar, deforma la realidad convirtiéndola en un lastre de pesimismo.

Regodearse en el lamento incapacita para realizar cualquier tipo de autocrítica. Sin duda, el victimismo es uno de los pilares de la cultura de la queja.

¿Cómo afecta el victimismo a nuestras relaciones? ¿Cómo podemos desarrollar una comunicación y una conducta más sana?
¿ Existen realmente las víctimas?... ¿ o bien es una forma de pensar y hablar equivocada?

Fecha: 21 de mayo de 2016, en la rueda del Hámster, Los peligros del victimismo.
Imatge 1
V
Unes paraules II ...

L'ofici de viure: Llibres terapèutics!!!

L'ofici de viure és un programa basat en llibres associats als grans temes de la humanitat. Hi ha llibres que amplien la nostra visió del món, llibres que han contribuït al nostre creixement personal, i que poden actuar com un despertador. Aprenem, reflexionem, ens transformen, ens enriquim i ens coneixem a nosaltres mateixos, a través del llibres, portadors de llum i saviesa. En parlarem amb l'escriptor Lluís Racionero, autor de "Gaudí. La última catedral de Europa"; amb la psicòloga Assumpció Salat, autora de "El desenvolupament de la consciència"; i amb la també psicòloga Marta Centellas, autora del llibre "Yo decido, ¡Siempre!. I començarem el programa amb la Reflexió del psicòleg Antoni Bolinches, autor entre d'altres de "La felicitat personal".

L'ofici de viure - 1 de maig de 2016.
Imatge 2
V
Activitats destacades al nostre centre
Imatge 3
Qi Gong: Curset d'estiu al juliol
El Qi Gong, basat en la Medicina Tradicional Xinesa, integra el cos mitjançant la postura i la respiració diafragmàtica amb la ment focalitzada per obtenir benestar físic, emocional i mental.
Dates:
Els dijous, 7, 14, 21 i 28 de juliol de 19 a 20.30 hores (4 sessions i 6 hores).
Lloc:
Centre Àgape.
Travessera de Gràcia, 248, Entresòl 4t.
08012 Barcelona.
Aportació:
60 euros.
Continguts:
El Qi Gong per la Salut és un sistema amb finalitats terapèutiques denominades Dao Yinque significa conduir el Qi (energia) pels canals o meridians d’acupuntura, mitjançant el moviment, la respiració, els auto massatges i diversos exercicis posturals.
Va dirigit a totes aquelles persones que vulguin aprendre i adoptar comportaments alternatius en Salut per millorar la seva qualitat de vida.
Els seus moviments suaus i circulars assemblant-se a una dansa fan que circuli el flux energètic i que s’eliminin els bloquejos.
El Shi Ba Shi Qi Gong anomenat “els 18 moviments del Qi Gong”, és una rutina formada per exercicis que es realitzen en dues series de 9 moviments cadascuna i que segueixen els principis del Yin i el Yang per el que alternen fermesa i relaxació.
En aquest curset d’estiu aprendrem els 9 primers moviments.
El Shi Ba Shi Qi Gong és un sistema que reeduca la postura, prevé la lumbàlgia, la cervicàlgia i el dolor articular. Normalitza les funcions del sistema respiratori, augmenta la capacitat pulmonar i està especialment indicat per a persones que pateixen d’al·lèrgies estacionals i asma. Enforteix el sistema immunològic, regula la circulació limfàtica i sanguínia i equilibra la tensió arterial. Millora les funcions del aparell digestiu i afavoreix el bon funcionament endocrí. Aporta vigor i vitalitat al practicant a la vegada que equilibra les emocions.
És fàcil d’aprendre i aplicar correctament.
S’entregaran apunts dels 9 moviments amb les indicacions terapèutiques detallades per cada exercici.
Imparteix:
Marta Sués.
Professora de Qi Gong Terapèutic & Tai Chi Chuan.
Diplomada en Medicina Tradicional Xinesa, acupuntura i massatge Tui Na.
Membre de l'Associació d'Acupuntors de Catalunya 80111.
Informació i inscripcions:
Pili Villanueva, piliagape@gmail.com
Marta Sués, jingtai@hotmail.es
Tel. 609 583 992.
Inscripcions durant el mes de juny.

Cap comentari:

Publica un comentari