9 de juny 2022

 


IMAGINACIÓ I CREATIVITAT

 

Trobar solució als teus problemes, millorar la manera com fas les coses, inventar noves opcions, tot això requereix de bones idees i per tant l'ús de la teva imaginació i creativitat. És normal creure que aquest concepte està reservat per als artistes o grans pensadors, però la veritat és que tu també necessites grans idees en les teves activitats quotidianes, com ara preparar el menú del dia o saber què fer quan el cotxe no arrenca, situacions tan simples a les que has de posar la teva creativitat.

 

Com no paralitzar-te quan més necessites bones idees?

Què fer per potenciar aquestes capacitats que tens però estan en desús?

 

La primera cosa és assumir que ets creatiu, que tens bones idees i pots fer ús de la teva imaginació sense deixar que ningú (ni tan sols tu mateix) et facin creure el contrari. No et limitis, ni qualifiquis el teu poder. Quan et sentis encallat és moment de buidar la teva ment i treure totes les escombraries; agafa paper i llapis per escriure tot allò que et pertorba, un cop tinguis el cap clar serà més fàcil que les idees puguin arribar.

 

Si tot i així sents que la creativitat no flueix probablement t'estàs prenent les coses massa seriosament i has de mirar el món amb nous ulls, com si fossis un nen, deixant-te meravellar pels petits detalls. Anima't a adoptar una actitud curiosa que et permeti descobrir el món novament, les idees de segur vindran amb el simple fet de veure les coses des d'una altra perspectiva.

 

Per descomptat hi ha alguna cosa que sempre funciona i Picasso ho diu molt bé “que la inspiració et trobi treballant”, no esperis tenir una idea fantàstica per començar a executar, comença per alguna cosa i tot vindrà de més. Aleshores a l'obra posa't en acció amb tot aquest treball pendent i no segueixis buscant la màgia fora ja que està dins teu.

  Assumpció Salat Bertran


 Podeu fer arribar els vostres comentaris a :  asalat@copc.cat

 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada