10 d’ag. 2020

BUTLLETÍ  AGOST 2020


SABER ESTIMAR

 
Tenir una relació i estimar-se són dues coses diferents. No perquè estiguem en una relació vol dir que sapiguem estimar. Ni tan sols perquè ens sentim molt enamorats. Són coses molt diferents. L'enamorament no té res a veure amb l'amor, sinó amb una funció de l'instint que es dóna amb el propòsit de generar la vida. És totalment instintiu.

En la majoria dels casos, les relacions no es donen per amor, sinó per raons que ens són desconegudes però que ens controlen, com les pors, la inseguretat, els traumes, els buits, les co-dependències, afeccions, etc.

L'amor no té res a veure amb els sentiments, que són tan variables. L'amor és molt superior al sentiment. El sentiment és el que tenim i el que fem servir mentre no sapiguem estimar. Aquest és vulnerable, susceptible, és inestable i canviant. Pot passar d'una cosa molt valenta a alguna cosa molt desagradable en segons. Des del sentiment les nostres relacions sempre seran fràgils. Seran poc fiables, ja que no es pot confiar en una cosa que pot canviar en qualsevol moment.

L'amor és molt diferent, i molt superior, perquè no té aquesta polaritat. L'amor és absolutament estable, ja que és neutre. No passa d'una cosa positiva a una negativa com ho fa el sentiment. Tota relació sustentada en els sentiments està condemnada al fracàs. Només les relacions d'amor perduren per sempre. Quan algú ja ha après a estimar, pot comprendre que potser l'altre encara no tingui aquest nivell, i no li importa. Respecta i accepta el procés evolutiu dels altres i s'hi adapta perquè no es noti. Saber adaptar-te i empatitzar amb les persones que hi ha en el teu entorn per no confrontar-les és una eina de l'amor molt valuosa.
 
 
Assumpció Salat Bertran i Lorena Vilareal
 Inspirat en els ensenyaments de Gerardo Schmedling
 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada